Karrégryta

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 2 timmar

En mustig, god och mättande gryta som tjejen min bjöd mig på som första rätt när vi träffades. =)

Ingredienser

  • 600 g fläskkarré med ben
  • 200 g chorizo med hög kötthalt (95% eller mer)
  • 250 g champinjoner (färsk eller hela i burk)
  • 1 gul lök
  • 400 g hela skalade tomater
  • Citronpeppar
  • Salt
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    1. Krydda fläskkarré bitarna med citronpeppar och bryn dom lätt med smör eller margarin på båda sidor i en stekpanna. För över köttet till en gryta (gjutjärn är att föredra) eller en traktörpanna.
    2. Hacka löken och kvarta champinjonerna om ni valt färska. Fräs löken i stekpannan tills den blivit mjuk och för över till köttet.
    3. Fräs champinjonerna i stekpannan tills de minskat till hälften i storlek, för över svampen till köttet och löken. Häll i 1-1,5 dl vatten eller svampspad i stekpannan, rör om och låt sjuda till hälften, för över vätskan till köttet.
    4. Slanta Chorizon i 0,5cm stora bitar och häll över till köttet.
    5. Pressa i vitlöken.
    6. Häll i de hela skalade tomaterna, börja med 1 burk. Dela tomaterna i grytan så att vätskan rinner ut, se till så att det täcker köttet. Om inte häll över 1 till burk och dela tomaterna.
    7. Låt sjuda/koka på medel till låg värme i minst 1 timma under lock. Ju längre koktid desto mer smak. Lyft/flytta på köttet 2-3 gånger under kokningen så att köttet inte bränner fast.
    8. Salta och extrakrydda med citronpeppar efter smak.
    9. Serveras med ris eller mjölig potatis.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4-5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben