Italiensk karrépanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

En örtig karrégryta med italiensk touche som jag tycker mycket om!

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 2 - 3 skivor bacon, ca 100 g
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk kalvfond
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 kruka färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Skär köttet och baconskivorna i strimlor. Skala och hacka löken. Fräs löken i hälften av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn kött och bacon i pannan. Krydda med salt, peppar och salvia.
    2. Riv skalet på citronen och lägg åt sidan så länge. Pressa ur saften. Vispa ihop citronsaft, crème fraîche, kalvfond och vatten i en traktörpanna. Lägg i kött, bacon och lök och låt allt koka 10 - 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Hacka salvian och blanda med det rivna citronskalet. Strö kryddorna och citronskalet över grytan. Servera med ugnsrostade grönsaker och pasta, ris eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillasara 19 november 2009

    Gott! Jag trodde att vi hade torkad salvia hemma men det hade vi visst inte, så det uteslöt jag bara, och istället för kalvfond tog jag en kalvbuljongtärning. Vi kommer garanterat att laga detta igen, men då häller vi inte i all citronsaft från början, det blev lite väl mycket citronsmak på vår gryta. Men som sagt, ändå riktigt god! Och tvååringen ville ha mer och mer och mer :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben