Karrégryta med äpple, lök och timjan

Serverar: 4 portioner

Äpple och fläskkött är en klassiskt god kombination som passar perfekt ihop i en gryta. Gör gärna grytan dagen före servering, så får den stå och "gotta" sig lite.

Ingredienser

  • 600 g benfri fläskkarré
  • 1 msk smör
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 äpplen
  • 2 palsternackor
  • 2 morötter
  • 1/4 rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 flaska torr cider, 33 cl
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • Garnering
  • Timjan
  • Tillbehör
  • Färskt bröd
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre bitar och bryn det i smör i en gryta och krydda med salt och peppar. Lägg ner timjan och lagerblad.
    2. Skala äpplen, palsternacka, morot, rotselleri, lök och vitlök. Skär i grova bitar. Lägg äpple och rotfrukter i grytan och låt bryna tillsammans med köttet ca 2 minuter.
    3. Häll på cider och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt grytan sjuda ca 30 minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och rör ner i grytan. Låt koka upp.
    4. Garnera med timjan och servera med ett gott färskt bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben