Kassler- & champinjonpaj

Serverar: 4 portioner

Gottigottgott ;)

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • 200 g kassler
  • 200 g champinjoner
  • 1/2 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Hacka samman ingredenserna till pajdegen, gärna i en matberader. Klä en pajform med degen, och ställ den i kylskåpet ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Nagga botten, och förgrädda skalet i ca 10 minuter, mitt i ugnen.
    2. Strimla kasslern och skiva svampen. Ansa och srimla purjolök och paprika.Fräs alltsammans i smör, och lägg det i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk, creme fraiche och kryddor. Häll över det i pajskalet. Strö över ost och grädda ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    saab88 16 november 2011

    Tackar för ett fantastiskt paj recept. Pajen vatt verkligen supergod, den ska helt klart göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben