Kassler- och potatisgratäng

Serverar: 2 portioner

God vardagsmat. Allt i ett.

Ingredienser

  • 350 g potatis, skalad
  • 200 g kassler
  • 2½ dl Kelda laga lätt
  • 1 liten gul lök, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 100 g champinjoner, i bitar
  • 2 tsk matfett
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl ost, riven 17%
  • 1 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225º
    2. Skär potatis och kassler i strimlor.
    3. Koka potatis, lök och vitlök i lagalätt i en kastrull under ständig omrörning, ca 5 minuter.
    4. Fräs champinjonerna i matfett i en stekpanna tills de får färg.
    5. Blanda ner kasslern och hälften av champinjonerna i grytan. Salta och peppra. Lägg över det i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Lägg den andra hälften av champinjoner och hackad persilja på gratängen vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    majer 7 september 2008

    ska göra denne i kväll lyder super gott vi får se tack

    Helida 12 oktober 2008

    Vi gjorde detta till en vardag och det blev en lite lyxig vardagsrätt. Vi tyckte alla att smaken var god, men nästa gång kommer jag att förkoka potatisen lite eller lägga ris i botten. Vi tyckte nämligen att potatisen blev lite för hård. Men som sagt väldigt god smak. Enkel att göra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben