Kassler- och fläskfilégryta med senap och timjan

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Jag och pojkvännen slängde ihop ett storkok så detta är en jättegryta som smakar underbart!

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé
  • 300 g kassler
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 l köttbuljong
  • 2 gula lökar
  • 1 liten purjolök
  • 300 g vitkål
  • 200 g champinjoner
  • 200 g gröna bönor
  • 3 svenska äpplen
  • 2 paprikor av olika färg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl Jonnys grova senap
  • Soja
  • Färsk/Torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka köttet och stek det i en panna, lägg över i en skål för att tillsätta senare.
    2. Stek hackad purjon, lök, champinjoner och vitlök. Tillsätt timjan och matlagningsgrädde. Låt puttra en stund.
    3. Tillsätt hackad kål, buljong, senap och köttet. Låt puttra tills kålen har blivit mjuk. Smaka av och tillsätt soja salt och peppar efter smak.
    4. Tillsätt hackad äpple, gröna bönor och paprika. Låt puttra ett par minuter.
    5. Servera eller låt den stå till dagen efter. Funkar att frysa och är perfekt som storkok!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben