Kassler- och risgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En trevlig och färgrik rätt!

Ingredienser

  • 4 dl kokt ris
  • 2 morötter
  • ½ purjolök
  • ca 10 skivor gurka (typ smörgåsgurka)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 500 g kassler
  • 2 påsar béarnaissås (pulverform)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva morötterna. Skölj och skiva purjolöken.
    2. Fräs morötter och purjolök lite lätt samt pressa över vitlöken. Häll över i en ungsfast form. Hacka gurkskivorna och tillsätt i formen.
    3. Blanda det kokta riset med grönsakerna i formen.
    4. Dela kasslerna i bitar och lägg över risblandningen.
    5. Koka béarnaissås enligt anvisningarna på paketet men tillsätt lite mera vatten så att den inte blir för tjock. Rör i 2 dl yoghurt och häll över kasslern.
    6. Avsluta med lite riven ost och gratinera i 225 grader i ca 30 minuter.
    7. Servera med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben