Kasslergratäng á la Ankar

Serverar: 4 portioner

Saftig gratäng med ananas. En kasslerrätt som jag hoppas ni tycker om.

Ingredienser

  • 600 gram benfri kassler
  • 1 purjolök
  • 1 burk konserverad sparris, ca 250 g
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl chilisås
  • 8 st ananasringar
  • 1 röd paprika
  • 4 dl vispgrädde
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl mango chutney
  • 1 msk sambal oelek
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ungssäker form. Skär kasslern i skivor, och lägg dem i formen. Vispa grädde, chilisås, pressad vitlök, mango chutney och sambal oelek med elvisp till lagom tjocklek. Ansa och skär paprikan och purjolöken i tärningar / strimlor. Skär ananasringarna i mindre bitar. Fördela parika, purjolök, ananas och sparris över kasslern. Häll sedan över den vispade grädden med chilisåsen. Salta och peppra. Häll den rivna osten över gratängen och grädda i ugn i ca 25 minuter.
    2. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben