Kasslergratäng á la Kimmy

Serverar: 4 portioner

God & lättlagad, går att variera med kycklingfilé istället för kassler om man vill.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 4 portioner ris
  • 1 burk, 100g, Creme Bonjour tomat & medelhavsörter
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 6-8 soltorkade tomater i olja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1 dl ost
  • Instruktioner

    1. Strimla kasslerna och strimla tomaterna. Hacka persiljan.
    2. Koka riset enl anvisning.
    3. Blanda ihop grädde, Creme bonjour, tomatpuré, senap och strimlade soltorkade tomater. Pressa i en vitlöksklyfta.
    4. Lägg det kokta riset, persiljan och kasslern i en ugnssäker form, blanda om. Häll blandningen över, riv lite ost över och in i ugnen 15-20 min 200 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben