Kasslergratäng Bombay

Serverar: 4-6 portioner

Sveriges godaste kasslergratäng? Underbart mumsig iallafall...

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 1 purjolök
  • 1 liten röd paprika
  • 1 banan
  • 1 liten burk ananasringar
  • 1 liten burk mandarinklyftor
  • 3 dl grädde
  • 1 msk curry
  • 2-3 msk chilisås
  • 1 1/2 -2 dl riven ost
  • Servering
  • Ris
  • Jordnötter
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200.
    2. Skiva kasslern ganska tunt. Strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva bananen. Låt ananas och mandariner rinna av. Skär anansen i små bitar. Lägg i kasslern i en stor form varvat med purjon. Fördela paprika och frukt över kasslern.
    3. Blanda grädde, chilisås och curry och häll detta ovanpå. Strö över riven ost. Gratinera till fin färg i ca 20-25 min.
    4. Servera med kokt ris,sallad och jordnötter.
    5. Dags att njuta!

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (9)

    thewhy 12 april 2008

    Det här receptet är verkligen super smaskigt! Inte särskilt smalt, men ibland måste man ju få synda ;D

    Bengt-O 20 april 2008

    Jättegod dagen efter som lunchlåda

    Dintan 19 augusti 2008

    Jättegod och enkel att göra

    Gul13 22 november 2009

    Jättegod, jätteenkel. en 5:a från oss.

    Maddelina 6 november 2010

    Jättegott och väldigt smidigt!

    christincarlsson 3 januari 2011

    Vi gillade de men tjejerna i familjen gillade de inte.

    amandelkaka 15 augusti 2011

    Jag gjorde gratängen till midag idag och all tyckte att den var super god. Så av oss får den en 5.

    mkbe 7 november 2011

    Hej! Jag gjorde gratängen i lördags, hade inte gjort den tidigare, men det blev lyckat, alla tyckte den var jättegod. Tack för ett enkelt och bra recept, det var ju bara att sätta in i ugnen. Jag ger dig nog en 5. Hälsningar Maggan

    Jenna_Jo 13 februari 2012

    Hur gott som helst och dessutom snabb att göra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben