Kasslergratäng med curry och mangosås

Serverar: 4 portioner

Kassler är fantastisk som bas i en gratäng.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • Mangosås
  • 1 nästan mogen mango, eller 1 paket fryst mango
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk orientalisk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Ev 2 stänk tabasco, ca 2 krm
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skiva kasslern och lägg den i en ugnssäker form.
    3. Mangosåsen: Skala och skär mangon i småbitar. Fräs mango, vitlök, curry och tomatpuré i matfettet i en kastrull. Tillsätt grädde och smaka av med salt och tabasco.
    4. Häll såsen över kasslern och strö över osten och kokosflingorna. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
    5. Servera med ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 26 oktober 2008

    Jättegott. Första gången som jag använde fryst mango men inte den sista. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben