Kasslergratäng med kantarellsås
Serverar:
4-5 portioner
En snabb familjefavorit
Ingredienser
600 gram kassler
6 dl crème fraiche kantarell & cognac
Salt
Peppar
1 dl riven ost
½ bukett broccoli
½ bukett blomkål
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt igång kokning av potatisen innan du börjar med det andra.
Koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg grönsakerna längs med kanterna i en ugnsfast form.
Skiva kasslern tunnt och bryn den lätt i stekpanna. Lägg skivorna i mitten av formen.
Värm crème fraichen i en kastrull. Salta och peppra efter egen smak.
Häll såsen på kasslern och grönsakerna i formen. Strö över riven ost.
Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
Serveras med potatis och grönsallad
Liknande recept
Kasslergratäng
4.4
1 h
4
28
Seidis Kasslergratäng
30 min
4
Kasslergratäng med blomkål och broccoli
4.5
30 min
4
10
Kasslergratäng med chilisås
4.4
4
3
Kalasenkel kasslergratäng
4
4
1
Kasslergratäng med ananas
5
50 min
4
3
Kantarellsås
4.8
4
1
Festlig kasslergratäng
4.8
4
11
Monikas ris och kasslergratäng á la viktväktarna.
4.2
50 min
4
27
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!