Kasslergratäng med kantarellsås

Serverar: 4-5 portioner

En snabb familjefavorit

Ingredienser

  • 600 gram kassler
  • 6 dl crème fraiche kantarell & cognac
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl riven ost
  • ½ bukett broccoli
  • ½ bukett blomkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Sätt igång kokning av potatisen innan du börjar med det andra.
    3. Koka broccoli och blomkål i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg grönsakerna längs med kanterna i en ugnsfast form.
    4. Skiva kasslern tunnt och bryn den lätt i stekpanna. Lägg skivorna i mitten av formen.
    5. Värm crème fraichen i en kastrull. Salta och peppra efter egen smak.
    6. Häll såsen på kasslern och grönsakerna i formen. Strö över riven ost.
    7. Gratinera i ugnen cirka 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
    8. Serveras med potatis och grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben