Kasslergratäng med ostsås

Serverar: 4 portioner

Servera med ris, pasta eller potatis.

Ingredienser

  • 600 g benfri kassler
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 1 grön paprika
  • 4 tomater
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 150 g ädelost
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär kasslern i tunna skivor. Skala och hacka löken i tunna klyftor och koka dem mjuka i smör utan att de får färg.
    3. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Klyfta tomaterna och rör ner i löken tillsammans med paprikan. Låt koka ett par minuter.
    4. Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på ett ugnssäkert fat och lägg kasslerskivorna ovanpå.
    5. Vispa ihop grädde och mjöl och koka upp. Tillsätt söndersmulad ädelost och rör tills osten smälter. Häll såsen över gratängen.
    6. Ställ in i ugnen ca 30-35 minuter. Garnera med hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben