Kasslergratäng med ostsås
Serverar:
4 portioner
Servera med ris, pasta eller potatis.
Ingredienser
600 g benfri kassler
2 gula lökar
2 msk smör
1 grön paprika
4 tomater
Salt
Svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vetemjöl
150 g ädelost
Hackad persilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i tunna skivor. Skala och hacka löken i tunna klyftor och koka dem mjuka i smör utan att de får färg.
Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Klyfta tomaterna och rör ner i löken tillsammans med paprikan. Låt koka ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Bred ut röran på ett ugnssäkert fat och lägg kasslerskivorna ovanpå.
Vispa ihop grädde och mjöl och koka upp. Tillsätt söndersmulad ädelost och rör tills osten smälter. Häll såsen över gratängen.
Ställ in i ugnen ca 30-35 minuter. Garnera med hackad persilja.
Liknande recept
Kasslergratäng i ostsås
30 min
4-5
Kasslergratäng
4.4
1 h
4
28
Seidis Kasslergratäng
30 min
4
Kasslergratäng med blomkål och broccoli
4.5
30 min
4
10
Kasslergratäng med chilisås
4.4
4
3
Kalasenkel kasslergratäng
4
4
1
Kasslergratäng med ananas
5
50 min
4
3
Vitlöksbiffar med ostsås
4.7
4
2
Hebbes Grekiska Kassler med ostsås
4.2
30 min
4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!