Kasslergratäng med paprika
Serverar:
4 portioner
Byt ut kasslern mot röda bönor så blir rätten vegetarisk.
Ingredienser
3 dl Ris
500 g Kassler
3 st Paprikor
2½ dl Matlagningsgrädde
2 - 3 Vitlöksklyftor
½ tsk Salt
1 krm Kajennpeppar
50 g riven Ost
Instruktioner
Koka riset enligt förpackningen.
Skär kasslern i tuna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
Krydda grädden med pressad vitlök, salt och kajennpeppar Häll grädden i formen. Strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
Servera gratängen med riset och en sallad.
Liknande recept
Kasslergratäng med paprika
5
30 min
4
1
Paprika och rödlöksfräs
4.5
15 min
2
2
Kasslergratäng
4.4
1 h
4
28
Seidis Kasslergratäng
30 min
4
Kasslergratäng med blomkål och broccoli
4.5
30 min
4
10
Kräftpasta med purjo och paprika
4
20 min
4
1
Teriyakikyckling med purjo och paprika
4
4
1
Crème fraiche paprika/chili bacon och spaghetti
4.7
4
2
Kasslergratäng med chilisås
4.4
4
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!