Kasslergratäng med paprika

Serverar: 4 portioner

Byt ut kasslern mot röda bönor så blir rätten vegetarisk.

Ingredienser

  • 3 dl Ris
  • 500 g Kassler
  • 3 st Paprikor
  • 2½ dl Matlagningsgrädde
  • 2 - 3 Vitlöksklyftor
  • ½ tsk Salt
  • 1 krm Kajennpeppar
  • 50 g riven Ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt förpackningen.
    2. Skär kasslern i tuna skivor. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna.
    3. Lägg paprikorna i botten på en ugnssäker form. Fördela kasslerskivorna ovanpå.
    4. Krydda grädden med pressad vitlök, salt och kajennpeppar Häll grädden i formen. Strö över osten.
    5. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader, ca 15 minuter.
    6. Servera gratängen med riset och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben