Kasslergratäng med pressad potatis

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

En god och läcker gratäng för alla vitlöksälskare.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk vetemjöl
  • 15 färska champinjoner
  • 1 fp cocktailtomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1½ dl riven ost
  • 1 kg potatis
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor och lägg omlott i en ungsfast form. Skiva champinjonerna, dela cocktailtomaterna och lägg ut dessa över kasslern.
    2. Vispa sedan upp grädden så den styvnar. Finhacka därefter persiljan och pressa vitlöken. Blanda tillsammans med grädden och lägg över som ett täcke på kasslern. Strö därefter ost på och sätt in i ugnen, 200 grader, i 20 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
    3. Koka och pressa potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    camillaf14 9 juni 2008

    Helt OK gratäng. Vi använde inte champinjoner och det blev gott ändå. Hälsningar Camilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben