Potatis och kasslergratäng ala Mintkväkan

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Denna rätt knåpade jag ihop en kväll när jag ville gör något extra lyxigt.

Ingredienser

  • 6 potatisar (medelstora)
  • 500g kassler
  • 2,5 dl grädde
  • 2 tsk (ca) allroundkrydda
  • 2dl riven ost (efter smak och tycke)
  • 200g philadelphia ost (vitlök och örter)
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Starta ugnen på 250grader
    2. Skala och riv potatisen grovt, tärna kasslern. Lägg allt i en bunke tillsammans med den rivna osten. Ös på kryddorna och blanda om så att det ser jämnkryddat ut.
    3. Lägg i en ugnsfast form. Ös på grädden. Stoppa in i mitten på ugnen.
    4. Grädda i ca 30minuter, sen tar du ut den och toppar med philadelfia osten. Stoppa in i ugnen igen. Låt stå i ca 25minuter till.
    5. Låt den stå och vila en stund innan servering.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tuck 31 januari 2016

    jättegod gratäng som jag varmt rekommenderar mvh. tuck

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben