Potatis och kasslergratäng
Serverar:
4 portioner
Det här gillar jag "allt i ett", och som är väldigt gott.
Ingredienser
400 g kassler
8-10 medelstora potatisar
½ purjolök, ca 250 g
3 dl Mjölk
2 dl riven ost, Allerum Präst
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Skär kasslern i strimlor.
Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken.
Koka potatis och purjolök i mjölken i 10 minuter. Rör ner ost och kryddor.
Blanda kasslern med potatis och purjolöksblandningen i en smord form.
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera med t.ex. råkost eller sallad och gott brytbröd.
Liknande recept
Potatis och kasslergratäng med vitlök och parmesan.
4.2
6
6
Potatis och kasslergratäng ala Mintkväkan
5
1 h 20 min
4-5
1
Kasslergratäng
4.4
1 h
4
28
Seidis Kasslergratäng
30 min
4
Kasslergratäng med blomkål och broccoli
4.5
30 min
4
10
Provensalsk potatis
4
1
Potatis och köttfärs i lergryta.
3
1 h
4
Bakad potatis med tonfiskeröra
5
4
3
Smutsig potatis
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!