Potatis och kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Det här gillar jag "allt i ett", och som är väldigt gott.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 8-10 medelstora potatisar
  • ½ purjolök, ca 250 g
  • 3 dl Mjölk
  • 2 dl riven ost, Allerum Präst
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär kasslern i strimlor.
    3. Skala potatisen och skiva den tunt. Skölj och skiva purjolöken.
    4. Koka potatis och purjolök i mjölken i 10 minuter. Rör ner ost och kryddor.
    5. Blanda kasslern med potatis och purjolöksblandningen i en smord form.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
    7. Servera med t.ex. råkost eller sallad och gott brytbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben