Kasslergratäng med tagliatelle

Serverar: 2-3 portioner

Kassler ger mycket smak i gratänger och grytor. Supergott.

Ingredienser

  • 200 g tagliatelle
  • Vatten
  • Salt
  • 300 g kassler
  • Ostsås
  • 2 gröna paprikor
  • 1½ msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl riven ost
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och bred sedan ut den på en ugnssäker form. Skär kasslern i strimlor och lägg dem ovanpå.
    2. Skölj och kärna ur paprikorna. Hacka och fräs dem i margarin på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning till det kokar upp.
    3. Låt såsen sjuda i 3 - 4 minuter. Ta kastrullen från värmen. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kasslern på fatet.
    4. Gratinera i 225° i över delen av ugnen i ca 10 - 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    enAnnan 17 september 2008

    Väldigt god vardagsrätt. Perfekt i matlådan dagen efter. Jag gillar gratänger och allt i ett. Åt med råkostsallad blandat med ruccola.

    Lilloo 5 november 2008

    Suveränt gott... Kommer absolut att göra detta igen.

    LindaPortos 16 november 2008

    Suveränt gott.. Kommer att göra denna fler gånger det kan jag lova.

    jalapeno82 10 augusti 2010

    Nu har vi ätit denna rätt. Jag dubblade receptet vilket gick bra! Av samtliga i familjen så får du 4,5 p av 5 möjliga. Två av de tre barnen tog om, vilket är ett väldigt gott betyg från kräsna barn :o) Två av två vuxna tog om :o) så tack för ett gott recpet!

    lilltimbe 3 februari 2011

    Åh denna vill jag prova! Men kommer nog o ta röd paprika då jag aldrig tyckt om grön! Men jag tackar för receptet! mvh lilltimbe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben