En god och mager gryta som passar bra till pasta, klyftpotatis och ris.
Ingredienser
500 g kassler
2-3 tsk flytande margarin
1 "knippe" ostronskivling
1 gul lök
4 dl viktväktarfraiche, Franska örter
Salt
Svartpeppar
Maizena ljus redning
Instruktioner
Finhacka löken och dela svampen. Man börjar utifrån och drar bort en svamp i taget. Dela stora svampar. Strimla kasslern.
Fräs lök och svamp i margarinet i en fettsnål panna tills svampen inte släpper ifrån sig mer vätska.
Lägg sedan i kasslern i pannan och låt fräsa med ca fem minuter.
Häll på fraichen, det funkar med vanlig fraiche också men krydda då med franska örter, och låt puttra i fem minuter till. Smaka av med salt och peppar.
Red eventuellt av grytan med lite maizena ljus redning.
Servera gärna med hemmagjorda klyftpotatisar och en god sallad.