Kasslergryta med franska örter

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och mager gryta som passar bra till pasta, klyftpotatis och ris.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 2-3 tsk flytande margarin
  • 1 "knippe" ostronskivling
  • 1 gul lök
  • 4 dl viktväktarfraiche, Franska örter
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Maizena ljus redning
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken och dela svampen. Man börjar utifrån och drar bort en svamp i taget. Dela stora svampar. Strimla kasslern.
    2. Fräs lök och svamp i margarinet i en fettsnål panna tills svampen inte släpper ifrån sig mer vätska.
    3. Lägg sedan i kasslern i pannan och låt fräsa med ca fem minuter.
    4. Häll på fraichen, det funkar med vanlig fraiche också men krydda då med franska örter, och låt puttra i fem minuter till. Smaka av med salt och peppar.
    5. Red eventuellt av grytan med lite maizena ljus redning.
    6. Servera gärna med hemmagjorda klyftpotatisar och en god sallad.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben