Kasslerlåda med ris och ingefära

Serverar: 4 portioner

En jättegod kombination. Detta recept behöver du inget färdigkokt ris.

Ingredienser

  • 500 g kassler
  • 3 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 kryddmått ingefära
  • ½ purjolök
  • 1½ tsk salt
  • 1 brk ananasbitar
  • 1 brk crème fraiche
  • 1 msk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Varva riset med purjolöken i en eldfast form. Strö över saltet häll över vattnet lägg foliepapper över och koka i ugn i 30 minuter.
    3. Skär kasslern i skivor och låt ananasen rinna av. Blanda grädden och crème fraishen med ananas och senap samt ingefäran. Lägg på riset.
    4. Höj ugnen till 275° Lägg kasslern på riset häll gräddblandningen över. Gratinera i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben