Kasslerlåda med ris och ingefära
Serverar:
4 portioner
En jättegod kombination. Detta recept behöver du inget färdigkokt ris.
Ingredienser
500 g kassler
3 dl långkornigt ris
4 dl vatten
2 dl grädde
1 kryddmått ingefära
½ purjolök
1½ tsk salt
1 brk ananasbitar
1 brk crème fraiche
1 msk senap
Instruktioner
Sätt ugnen på 225°.
Varva riset med purjolöken i en eldfast form. Strö över saltet häll över vattnet lägg foliepapper över och koka i ugn i 30 minuter.
Skär kasslern i skivor och låt ananasen rinna av. Blanda grädden och crème fraishen med ananas och senap samt ingefäran. Lägg på riset.
Höj ugnen till 275° Lägg kasslern på riset häll gräddblandningen över. Gratinera i 15 minuter.
Liknande recept
persiljesås med ris och skinka
4
20 min
2-3
1
Ris à la Malta
4.6
4
4
Fisk i ugn med ris och linser
1 h
4
Kasslerlåda med chili och curry
4.8
4
6
Marinad med ingefära till grillat
6-8
1
Räkkrans med ris, curry och mango chutney
45 min
4-6
Absolut combo ingefära
4
Fiskpaket med matigt ris
30 min
1-2
Skinkrullar med ris
30 min
6-8
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!