Kasslerpanna med mycket grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En suverän vardagsrätt. Billig, snabb och god! Jag tycker det är gott att byta ut grädden mot kokosmjölk

Ingredienser

  • 25-50 g smör
  • 1 klyftad gul lök
  • 2 klyftade röda lökar
  • 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad gul paprika
  • 10-15 skivade (gärna färska) champinjoner
  • 400 g kassler i munsbitar
  • 2-3 dl grädde valfri fetthalt (men visp är godast)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Fräs löken och svampen i olja/smör tills den är mjuk. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med en stund. Vänd i kasslern och bryn den lätt. Slå på grädden och smaka av med salt och peppar. Strö ev riven ost över pannan och gratinera i ugnen ca 200 grader tills osten fått fin färg.
    2. Servera med pasta/ris/potatis. Gör du den ugnsgratinerade varianten är det godast med potatisklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ernst76 27 maj 2008

    Mycket enkel att laga och mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben