Kasslerwok

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Het wok. Mycket god, Går bra att mixtra med kryddningen efter egen smak.

Ingredienser

  • 1 kg kassler
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 burk minimajs
  • 1 stor burk champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tsk wokkrydda
  • 2 tsk pepparmix
  • 1 l vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 msk köttfond
  • 1 tsk grön currypasta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipeppar
  • 1-2 msk curry
  • 2 msk maizenamjöl
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor och strimla dem. Hacka löken. Dela minimajsen i 1,5 cm bitar. Strimla paprikan och dela strimlorna i bitar. Häll oljan i woken som ska bli riktigt het.
    2. Lägg i kassler, wokkrydda och pepparmix. Woka allt i ca. 2 minuter. Rör hela tiden. Lägg köttet till sidan och woka de andra ingredienserna utom paprikan i ett par minuter. Lägg i köttet och blanda allt.
    3. Häll i vatten, kokosmjölk, fond, buljongtärningar och resten av kryddorna. Låt det koka upp. Blanda maizenamjölet med lite vatten och red woken. Häll i paprikabitarna och låt sjuda i ett par minuter.
    4. Servera med kokta eller wokade nudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Gillsan 25 juni 2008

    Superdupergott!!!! Har ätit det ett par gånger hos dig. Och jag var helnöjd.

    king200 7 juli 2008

    starkt och gott

    asma 8 juli 2008

    Gott, lagom starkt och perfekt till matlådan

    Sandra-Louise 8 juli 2008

    väldigt gott i smaken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben