Katalansk lammgryta

Serverar: 4 portioner

En av de godaste lammgrytorna jag vet.

Ingredienser

  • ½ kg lammkött, tärnat
  • 2 dl köttbuljong
  • Smör, till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 morot, grovriven
  • ½ morot, skivad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika, torkad
  • 2 krm rosmarin, torkad
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl chilisås
  • ½ kanelstång
  • 1 msk apelsinjuce, koncentrat
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl röd paprika, grovtärnad
  • 1 dl aubergine, grovtärnad
  • 1 gul lök, grovtärnad
  • 40 g aprikoser, torkade, i bitar
  • 40 g bondbönor, skalade
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen.
    2. Bryn köttet i smör, salta och peppra. Lägg köttet i buljongen och koka ca 40 min tills det känns mört.
    3. Fräs rivna morötter i smör med tomatpuré, basilika och rosmarin. Rör ner i grytan med krossade tomater, chilisås, kanel, juice, crème fraiche, skivade morötter, paprika, aubergine och lök. Koka ca 15 min.
    4. Tillsätt aprikoser och bondbönor. Smaka av med salt.
    5. Servera med kokt ris och en god sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben