En tunn, krispig kaka till sommarens fikabord. Byter du ut margarinet mot mjölkfritt så blir den även laktosfri.
Ingredienser
5 1/2 dl glutenfri mjölmix
1/2 dl strösocker
2 krm salt
150 g margarin, kylskåpskallt
1/2 ägg
Till pensling
1/2 ägg
Malen kanel
Pärlsocker
Instruktioner
Ugn: 200°
Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en smulig massa. Tillsätt det halva uppvispade ägget och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp medan ugnen blir varm.
Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar till ungefär 3 mm tjocklek. Sporra rutor, gärna lite på snedden 4x6 mm stora, använd en pappmall.
Pensla kakorna med ägg och strö på kanel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara torrt och svalt.