Kavlade kanelrutor - glutenfri

Serverar: 40 portioner

En tunn, krispig kaka till sommarens fikabord. Byter du ut margarinet mot mjölkfritt så blir den även laktosfri.

Ingredienser

  • 5 1/2 dl glutenfri mjölmix
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 krm salt
  • 150 g margarin, kylskåpskallt
  • 1/2 ägg
  • Till pensling
  • 1/2 ägg
  • Malen kanel
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°
    2. Mät upp de torra ingredienserna. Skär fettet i bitar och finfördela till en smulig massa. Tillsätt det halva uppvispade ägget och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp medan ugnen blir varm.
    3. Pudra bordet med mjölmix och kavla ut degen i omgångar till ungefär 3 mm tjocklek. Sporra rutor, gärna lite på snedden 4x6 mm stora, använd en pappmall.
    4. Pensla kakorna med ägg och strö på kanel och pärlsocker.
    5. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna och förvara torrt och svalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben