Kebabgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Gubben min och jag är väldigt förtjusta i den här grytan.

Ingredienser

  • 400 g Kebabsplit
  • Gul lök
  • Crème fraiche
  • Matlagningsgrädde
  • Vatten
  • Köttbuljong
  • Mjöl
  • Kebabkrydda
  • Chilipulver
  • Mango-ananas sweetchilisauce
  • Tomatpure
  • Olja eller flytande margarin
  • Instruktioner

    Bryn först kebabsplitten, krydda med kebabkryddan och chilipulver. Lägg allt i en gryta. Bryn sedan löken och lägg ner den med splitten i grytan. Lägg i tomatpuren och rör runt. Pudra över lite mjöl och blanda. Häll på grädde, crème fraiche och vatten. Lägg i buljongtärning och låt puttra en stund. Häll i chilisaucen och smaka av. Låt koka upp. Vi äter alltid det här med potatismos gjord på mandelpotatis. Supergott.

    Liknande recept

    4
    20 min
    5-6
    2
    4.2
    30 min
    4
    20

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben