Kebabkött

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Efter att ha testat lite olika och justerat lite så har jag hittat min favorit.

Ingredienser

  • 600g nötfärs
  • 2 ägg
  • 3 msk mjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 1 - 2 krm malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs och ägg väl. Gör en blandning av alla torra kryddor och mjölet.
    2. Platta ut på exempelvis en skärbräda och sprid ut en del av krydd/mjöl-blandningen och arbeta in väl. Gör om tills all krydd/mjölblandning är väl inarbetad.
    3. Dela upp färsen i 6 - 8 lika stora delar och trä på spett eller forma avlånga "korvar" direkt.
    4. Kör ca 15 - 20 min i ugnen på 220 grader på en plåt med smörpapper eller tills den fått bra med färg. Eller varför inte grilla dem. Vänd några gånger under tiden.
    5. Servera med: Pitabröd, ris eller pommes, sallad, rödlök, tomat fefferoni och kebabsås.
    6. Länk till kebabsås: http://www.matklubben.se/recept/kebabsaas_14037.html

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben