Kefta

Marockanska köttbullar på spett

Ingredienser

  • 1 kg finmalen lammfärs eller blandfärs
  • 1 lök
  • 3 vitlökar
  • 0,5 kruka koriander
  • 0,5 kruka persilja
  • 5 myntablad
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk ingefära
  • 2 ägg
  • Salt efter smak
  • 16 träspett
  • Instruktioner

    1. Lägg spetten i blöt före användning. Mixa lök, vitlök, koriander och persilja. Tillsätt alla kryddor och ägg.
    2. Rör färsen i smeten och blanda väl. Med blöta händer formar du färsen till små korvar ca 10 cm långa. Sätt i spettet och se till att färsen sitter fast.
    3. Grilla keftan över kol eller i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Diz 17 augusti 2009

    Det ska möjligtvis inte vara 3 vitlöksklyftor? 3 vitlökar känns väääldigt mycket...

    Lillangbg 17 augusti 2009

    Nä det ska vara 3 vitlökar... Jag vet att det är mycket, men orginal receptet är 3 vitlökar. Självklart tar man så mycket som man vill.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben