Arabisk kefta i långpanna

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Amal är född i Libanon och denna rätt gör hon ofta till sin familj den är även mycket omtyckt av min sambo och barn

Ingredienser

  • 1 1/2 kg nötfärs
  • 3-4 vitlöks klyftor (finhackade)
  • 1 dl persilja (hackad)
  • Grovmalen svartpeppar (efter smak)
  • Salt (efter smak)
  • 6-8 stora potatisar
  • Olja
  • 2 st paket passerade tomater
  • 1/2 dl vatten ev lite mer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med kryddor vitlök samt persilja. Platta ut färsen på en smord ugnsplåt så färsen täcker hela botten.
    2. Tvätta potatisen och skiva den, fritera den i en fritös eller i en gryta med olja ett par minuter. Lägg potatisen på hushållspapper så oljan rinner av.
    3. Lägg den friterade potatisen på färsen salta ev lite på den. Häll över de passerade tomaterna på potatisen. Gratinera i ugnen i ca 40 min Äts med sallad och nått gått bröd till att suga upp såsen

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tiger_dmn 8 augusti 2008

    Det här var jätte gott har blivit en favorit här hemma en klar femma

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben