En läcker efterättskaka som kan serveras ljummen eller kall, gärna med färska bär.
Ingredienser
Pajdeg
1 ½ dl vetemjöl
30 g margarin
1-2 msk kallt vatten
Fyllning
450 g keso
Finrivet skal av 1 citron
2 ½ dl mild lättyoghurt
6 msk russin
4 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 msk maizena
Instruktioner
- Finfördela margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen tunt och klä en tårtform med löstagbar botten som rymmer 1 ½ liter med degen. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant så glider degen inte ner under gräddningen. Grädda degen i ugnen tills den börjat fått färg, ca 10 minuter. Ta bort foliremsorna.
- Blanda keson med citronskal, yoghurt, russin, socker,och vaniljsocker. Dela äggulorna från vitorna och blanda ner gulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hård skum och vänd ner dem och maizenamjölet i smeten. Häll smeten i pajskalet och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter. Låt kakan svalna eller kallnat helt.
Liknande recept
Kommentarer (0)