Kesokaka

Serverar: 12 portioner

En läcker efterättskaka som kan serveras ljummen eller kall, gärna med färska bär.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 30 g margarin
  • 1-2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 450 g keso
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 2 ½ dl mild lättyoghurt
  • 6 msk russin
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 3 msk maizena
  • Instruktioner

    1. Finfördela margarinet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i kylskåpet ca 30 minuter och sätt under tiden ugnen på 200 grader.
    2. Kavla ut degen tunt och klä en tårtform med löstagbar botten som rymmer 1 ½ liter med degen. Sätt remsor av aluminiumfolie om degens och formens kant så glider degen inte ner under gräddningen. Grädda degen i ugnen tills den börjat fått färg, ca 10 minuter. Ta bort foliremsorna.
    3. Blanda keson med citronskal, yoghurt, russin, socker,och vaniljsocker. Dela äggulorna från vitorna och blanda ner gulorna i smeten. Vispa äggvitorna till hård skum och vänd ner dem och maizenamjölet i smeten. Häll smeten i pajskalet och grädda kakan i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 30 minuter. Låt kakan svalna eller kallnat helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben