Key lime muffins

Serverar: 12 portioner

Söta citronmuffins med vit choklad.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g mjukt smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 4 msk färskpressad limesaft
  • 2 dl filmjölk
  • 100 g vit choklad, grovhackad
  • 6 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt 12 pappersformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
    2. Vispa smör och socker med en elvisp 1-2 minuter. Vispa ner äggen, limeskalet och 2 msk limesaft och fortsätt vispa 1-2 minuter tills blandat.
    3. Vänd ner hälften av mjölblandningen och hälften av filmjölken. Vänd snabbt ner resten av mjölblandningen, resten av filmjölken och den vita chokladen.
    4. Fördela smeten i formarna och grädda 20-25 minuter tills en provsticka som sticks mitt i muffinsen kommer ut ren.
    5. Blanda florsocker och resten av limesaften till en slät kräm. Stick hål på toppen av de varma muffinsen med en tandpetare och bred glasyren på muffinsen medan de fortfarande är varma. Låt dem svalna helt.
    6. Servera eller förvara i en väl tillsluten burk eller plastpåse.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3
    4.2
    30 min
    16
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben