Khalehs okonventionella lasagne

Serverar: 4 portioner

Lite magrare, lite grönare, lite godare.

Ingredienser

  • 9 färdiga lasagneplattor
  • 400 g lammfärs
  • 1 liten gul lök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olja till stekning
  • 1 stor aubergine (eller två små)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 400 g krossade tomater
  • 1 vitlökslyfta
  • Olivolja till stekning
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    1. Lägg lasagneplattorna i blöt.
    2. Skala och skiva auberginen. Salta på båda sidor och låt ligga tio minuter. Skölj. Stek auberginskivorna i olja tills de är mjuka. Lägg över i en oöm skål. Krossa med en rotfruktsstamp. Häll lite mera olja i pannan. Pressa i vitlöken och svartpepparn och låt fräsa en stund. Häll i tomaterna, saltet och kanelen. Blanda väl och häll sedan tillbaka den mosade auberginen i pannan. Blanda och häll tillbaka i skålen.
    3. Stek färsen och löken så den är genomstekt. Salta och peppra. Blanda ner aubergin/tomat-röran.
    4. Vispa upp äggen och mjölken med saltet.
    5. Lägg ett centimetertjockt lager av röran i en form. Täck med tre lasagneplattor, en centimeter till av röran och ett lager lasagneplattor till. Toppa med resten av färsröran och det sista lagret lasagneplattor.
    6. Häll över äggstanningen och sätt i ugnen, 200 grader en knapp halvtimme.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben