Kikärtsbiffar

Serverar: 20 portioner

Med en burk kikärtor har du snabbt goda små biffar som passar att servera som drinktilltugg eller vegomiddag med ris och grönsaksröra.

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor, ca 250 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 msk salt
  • 1–2 krm peppar
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 rejäl klick smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Röd lök, finhackad
  • Koriander, finhackad
  • Instruktioner

    1. Mixa ärtor, mjöl och ägg till en slät färs. Krydda med salt, peppar och spiskummin.
    2. Bryn smör och klicka ned färsen i stekpannan med hjälp av en sked. Platta till biffarna och stek dem gyllenbruna på bägge sidor.
    3. Servera dem varma eller ljumma med en klick crème fraiche toppad med lök och koriander.

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben