Kikärtsbiffar

Serverar: 4 portioner

Läste lite olika recept här på matklubben och bestämde mig för att slå ihop några och göra ett eget.

Ingredienser

  • ca 400 g kikärtor (efter att man hällt bort vätskan de ligger i, i förpackningen. Alltså 2 förpackningar.)
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 msk fryst persilja
  • 1 ägg
  • 3 msk potatismjöl
  • Färsk chili (om man vill)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj bort vätskan som kikärtorna ligger i, med vatten i ett durkslag. Låt dem rinna av ordentligt och mixa dem sedan till en slät massa i en bunke.
    2. Hacka lök, vitlök och chili. Stek den gula löken i lite olja och tillsätt till kikärtorna.
    3. Tillsätt övriga ingredienser och rör om. Smeten blir ganska kladdig men den ska vara så.
    4. Forma till 8 biffar (Går lättare om händerna är blöta) och stek dem i lite olja tills de är gyllenbruna och har en knaprig yta.
    5. Servera med en god sallad, kokt bulgur och morotstsatsiki.

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben