Kikärtsbiffar med curry

Serverar: 4 portioner

Lättlagat och gott.

Ingredienser

  • 800 g kikärter
  • 1 st röd lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • Instruktioner

    1. Kryddiga biffar som går utmärkt att göra på kikärter från burk. Skölj dem väl före tillagningen. Har du tid blötlägger och kokar du torkade kikärter i förväg. Kokta kikärter går utmärkt att frysa.
    2. Skölj kikärterna i durkslag och låt dem rinna av väl. Finfördela dem i matberedare eller mixer. Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda ner lök, vitlök, curry, majsstärkelse och salt. Kör så att allt blandas.
    3. Ta upp smeten, forma rullar (ca 5 cm i diam). Skär dem till cm-tjocka biffar. Forma till lite och stek i olja några minuter på var sida. Vänd dem försiktigt.
    4. Serveras med ris och tzatziki

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben