Kikärtsbiffar med lebne och fetaost

Serverar: 4-6 portioner

Trevlig plockmiddag där var och en tar av tillbehören i små skålar. Yoghurtsåsen lebne är fräsch till.

Ingredienser

  • 2 burkar kikärter, á 400g
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk koriander
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3 äggulor
  • 4 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl ströbröd
  • Vetemjöl att vända biffarna i
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Lebne
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl grovt hackad mynta
  • Rivet skal av ½ citron
  • Servering
  • Kokt bulgur
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 10 halverade körsbärstomater
  • 2 dl gröna oliver
  • 200 g fetaost delad i bitar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till lebnen i en skål. Krydda med 2 krm salt.
    2. Häll av och skölj kikärterna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Mixa samtiliga ingredienser till biffarna i matberedare eller med stavmixer. Krydda med 1 tsk salt.
    3. Forma till ca 16 små biffar. Vänd dem i vetemjöl. Stek ca 5 minuter på varje sida i rikligt med olja i en stekpanna.
    4. Lägg alla tillbehör i ett stort vackert fat eller i små skålar. Servera biffarna till samt kokt bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben