Kikärtsbiffar med tabbouleh

Serverar: 4 portioner

Falafel - kikärtsbiffar - är lätt att göra själv och går riktigt snabbt om man använder kikärter på burk. Frasigt goda och tillsammans med den fräscha tabboulehn blir det en riktig fest!

Ingredienser

  • Biffar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • ½ tsk sambal oelek
  • 2 msk maizenamjöl
  • 3/4 tsk salt
  • Olja att steka i
  • Tabbouleh
  • 2 dl bulgur
  • 1½ dl kallt vatten
  • 1 kruka romansallad
  • 4 stora tomater
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 1½ dl finhackad bladpersilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 krm paprikapulver
  • Salt
  • Servering
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Biffar: Skala och riv lök och vitlök. Skölj kikärterna väl och blanda med lökrivet, spiskummin, bladpersilja, sambal oelek, maizenamjöl och salt. Kör till en slät smet i en matberedare eller med stavmixer och låt den svälla i 10 minuter.
    2. Forma små biffar, 3-4 cm i diameter och stek dem i ganska rikligt med olja i en stekpanna. De ska få färg och en fin stekyta.
    3. Tabbouleh: Blanda bulgur och vatten i en skål och låt svälla 10 minuter. Häll bort eventuellt överflödig vätska. Skär sallad och tomater i små bitar. Hacka löken och finhacka chilin. Blanda bulgur, sallad, tomat, lök, chili, persilja, olja, citronsaft, paprikapulver och salt i en skål.
    4. Servera kikärtsbiffarna med tabboulehn och en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    3
    45 min
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben