Kikärtsbullar med chilidipp

Serverar: 4 portioner

Dessa små bollar passar fint som aptitretare, men går även bra att servera till ris. Den som vill kan blanda färska finhackade örtkryddor i kikärtssmeten.

Ingredienser

  • 225 g kikärter på burk
  • ½ citron
  • 100 g rivet mörkt fullkornsbröd
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • Salt
  • 1 ägg
  • Olja till fritering
  • Dipp
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk tomatketchup
  • Instruktioner

    1. Låt kikärterna rinna av i ett durkslag. Skölj citronen i varmt vatten, torka av den. Riv skalet i tunna strimlor, pressa ut saften.
    2. Fyll en hög skål med kikärtor, citronskal, saft, brödsmulor, chili, spiskummin och 1 tsk salt, passera med en stavmixer. Rör ner ägget i blandningen.
    3. Forma med fuktiga händer till 12 bullar av kikärtsmassan. Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller gryta. Fritera kikärtsbollarna gyllenbruna i omgångar. Ta upp dem och låt rinna av på hushållspapper.
    4. Rör ihop majonnäs, chilisås och ketchup till dippen.
    5. Trä kikärtsbollarna på små träspett och servera med chilidippen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben