Kikärtsbullar

Serverar: 12 portioner

Supergott matbröd som även barnen älskar.

Ingredienser

  • 1 burk kikärter, bönor eller linser (ca 400 g)
  • 4½ dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • 3 tsk salt
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 1 msk mörk sirap
  • 5 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Häll av och skölj kikärterna (eller bönorna/linserna). Mixa dem med 2 dl vatten. Späd med resten av vattnet. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, olja, sirap, rågsikt och 4 dl av mjölet. Arbeta in resten av mjölet efterhand med en trägaffel tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt 30 min. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Forma 12 bullar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 225°. Grädda bullarna mitt i ugnen 20 min.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-5

    Kommentarer (1)

    Nette-pette 2 december 2009

    Jättegott bröd som gick hem hos hela familjen! Jag hade kikärtor i. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben