Kikärtsbullar

Serverar: 20 portioner

Goda bullar till soppan - mellanmålet - buffén -

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 burk konserverade kikärter, 250 g netto
  • 2 tsk salt
  • 2 krm fänkål, malen
  • 1 msk flytande honung
  • ½ dl Milda flytande margarin
  • 6 dl grahamsmjöl, 360 g
  • 7 dl vetemjöl, 420 g
  • Grahamsmjöl eller dinkelmjöl att rulla bullarna i
  • Instruktioner

    1. Häll av kikärterna i ett durkslag och spola dem i kallt vatten, låt rinna av väl. Mixa kikärterna till en slät smet med hjälp av en mixerstav.
    2. Värm vattnet till 37°C i en kastrull. Tillsätt kikärtspurén och blanda ut den i vattnet.
    3. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av degspadet och rör ut jästen. Häll i resten av spadet. Rör ner salt, honung, margarin, fänkål, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet, spar lite till utbakningen.
    4. Arbeta degen väl, i matberedare 8 - 10 minuter. Strö lite mjöl över degen, täck över bunken och ställ den att jäsa i ca 60 minuter. "Buffa" ner degen efter 30 minuter, detta ger mer arom åt brödet.
    5. Ta upp degen på mjölat bakbord och bearbeta den lätt. Dela degen i 20 lika stora bitar och rulla till bullar.
    6. Doppa ovansidan av bullarna i grahamsmjöl eller dinkelmjöl och lägg över dem på plåtar.
    7. Täck plåtarna och låt bullarna jäsa en andra gång i ca 30 minuter.
    8. Sätt ugnen på 250°C.
    9. Sätt in bullarna mitt i ugnen, sänk värmen till 225°C - grädda i 8 - 10 minuter. Lägg över bullarna på galler och låt de svalna under en kökshandduk för att bevara sin mjuka skorpa.
    10. Servera gärna med Milda Lätt och ett gott pålägg.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben