Kikärtscurry med kardemummaris

Serverar: 4 portioner

Har du svårt att få tag i kardemummakapslar så använd 1 tsk hela kardemummakärnor. 580 kalorier per portion

Ingredienser

  • 3 dl basmatiris
  • 8-10 hela kardemummakapslar
  • 2 rödlökar
  • 3 tomater
  • ½ msk rapsolja
  • 2 burkar kikärter, á 400 g
  • 1 burk indisk sås, tex. vindaloo, ca 350 g
  • 1 dl vatten
  • 80 g babyspenat
  • Instruktioner

    1. Koka riset med kardemummakapslarna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla löken, skär tomaterna i klyftor. Fräs grönsakerna i oljan ca 5 minuter. Skölj kikärterna under kallt vatten och låt dem rinna av i ett durkslag.
    2. Koka upp såsen och vattnet i en kastrull, häll i kikärterna och koka 2-3 minuter. Vänd ned spenaten och sjud ca 1 minut. Fördela kikärterna i portionsskålar. Toppa med grönsakerna och servera med riset.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben