Tandoorikyckling med kardemummaris

Mycket gott och lättlagat

Ingredienser

  • 1 hel kyckling eller 4 kycklinglår
  • 2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk garam masala
  • ½ tsk gurkmeja
  • 1 msk tandoori kryddblandning
  • ½ dl pressad citronsaft
  • 1 msk matolja
  • Havssalt
  • 4 port ris
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • Instruktioner

    Dra skinnet av kycklingen, dela kycklingen i sex delar och skär tre snitt i varje del, lägg den i en ungnsform. Blanda alla ingredienser i en bunke och slå dem över kycklingen.Låt stå med plastfolie över och marinera i 12 timmar. Baka kycklingen ca 30 minuter i 240 grader. Koka ris på vanligt vis men tillsätt kardemumman i vattnet. Servera en god sallad till och någon form av chutney

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben