Tandoorikyckling på spett
Dessa smakrika kycklingspett går att grilla både på utegrillen och i ugnen. Och de är goda både kalla och varma. Blötlägg alltid grillpinnar av trä innan du använder dem så att de inte blir brända eller brinner upp.
Tips
1 portion innehåller
117 kcal/486 kJ, 2 g fett, 0 g fibrer
Ingredienser
400 g kycklingfilé
1 ½ msk tandoori kryddpasta
2 msk naturell yoghurt eller matyoghurt
½ tsk salt
Grillpinnar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingfiléerna på längden i två till tre bitar per filé.
- Blanda kryddpasta och yoghurt och vänd kycklingbitarna i kryddblandningen. Låt gärna ligga någon timme.
- Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem tills kycklingen är genomstekt, det tar 5–10 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är.
Liknande recept
Kommentarer (0)