Tandoorikyckling på spett

Serverar: 4 portioner

Dessa smakrika kycklingspett går att grilla både på utegrillen och i ugnen. Och de är goda både kalla och varma. Blötlägg alltid grillpinnar av trä innan du använder dem så att de inte blir brända eller brinner upp. Tips 1 portion innehåller 117 kcal/486 kJ, 2 g fett, 0 g fibrer

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 ½ msk tandoori kryddpasta
  • 2 msk naturell yoghurt eller matyoghurt
  • ½ tsk salt
  • Grillpinnar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°. Skär kycklingfiléerna på längden i två till tre bitar per filé.
    2. Blanda kryddpasta och yoghurt och vänd kycklingbitarna i kryddblandningen. Låt gärna ligga någon timme.
    3. Trä upp kycklingen på spetten och grilla dem tills kycklingen är genomstekt, det tar 5–10 minuter beroende på hur stora kycklingbitarna är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben