Tandoorikyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ett bra vardagsrecept, då tiden är knapp..

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Matfett att steka i
  • 1 rött hårt äpple, skuret i smala klyftor
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk tandooripasta
  • Lite extra chili om man vill
  • Lite extra spiskummin om man vill
  • Instruktioner

    Stek kycklingfiléerna med salt och peppar i panna så att de får färg runtom. Låt eftersteka på svag värme under lock, tills klara. Lägg i äppelklyftorna. Blanda yoghurt och kryddpasta och häll över kycklingen. Smaka av. Låt puttra ca 5 minuter. Servera med ris eller nudlar. Sallad med tomatbitar, rödlöksbåtar, bladpersilja, mynta samt en dressing av pressad citron (mycket),rapsolja, salt och peppar passar bra till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben