Tandoorikyckling med Couscous

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik kyckling med indisk kryddning och en färgsprakande couscous med mycket smak.

Ingredienser

  • 4 st Kycklingbröstfiléer
  • ½ Tandooripasta (alternativt 1 påse Tandoorikryddmix)
  • 2 dl Matlagningsyoghurt (cirka)
  • 4 portioner Couscous (Frebacos)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st Grönsaksbuljong
  • Valfria grönsaker ( finfördelade och hastigt frästa i stekpannan ) att blanda i couscousen
  • Till vitlökssåsen
  • 3 dl Matlagningsyoghurt (cirka)
  • 1 st vitlöksklyfta
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda Tandooripasta alternativ kryddmix med yoghurten och marinera kycklingen i minst en timme, gärna längre. Stek kycklingfiléerna i ugnen tills dom är klara, ca. 40 minuter.
    2. Blanda under tiden vitlökssåsen, ställ i kylen.
    3. Fräs valfria grönsaker hastigt i stekpannan.
    4. Fräs ca. 2 msk tomatpuré i en gryta tillsammans med lite finhackad vitlök, häll på vatten och koka upp tillsammans med buljong, ta från plattan och tillsätt couscousen och låt svälla i ca. 5 minuter. Blanda i dom frästa grönsakerna eller servera med en sallad.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben