Tandoorikyckling med bönsallad

Serverar: 4 portioner

Kryddig kyckling med fräsch bönsallad. Lagad på ett kick! 386 kalorier per portion 14 g fett 36 g protein 29 g kolhydrater

Ingredienser

  • 400 g kycklingfilé
  • 1 påse Tandoori chicken spice mix (Santa Maria)
  • ½ dl vatten
  • 1 broccoli,400 g
  • 1 bruk bönsallad med matvete (Zeta, 410 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 stor citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ romansalladshuvud, á 400g
  • 1 kruka mynta
  • 1 dl matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Marinera kycklingen i tandoorikrydda och vatten 5 minuter. genomstek kycklingen mitt i ugnen på en plåt med bakplåtspapper ca 20 minuter. Låt den vila innan den skärs upp.
    2. Skölj och skär broccolin i buketter, koka dem i saltat vatten 4 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten för att avstanna kokningen. Häll av och skölj bönsalladen med matvete i kallt vatten. skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk juice.
    3. Blanda bönsallad med matvete, citronskal och- juice, salt och peppar. Tillsätt broccoli, tomater, sallad och mynta till bönsalladen. Skiva kycklingen. Servera den med bönsallad och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben