Koftas med ajvaryoghurt och kardemummaris

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar med smakrik sås och ris, som du gör på ett kick!

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 3 msk ströbröd
  • Peppar
  • Salt
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 portioner ris, gärna basmati
  • 1 tsk kardemumma, malen eller stötta kärnor
  • 2 dl gräna ärtor
  • 2 dl matyoghurt
  • ½ dl ajvar relish mild
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda ströbröd med 1 dl vatten och låt det svälla ca 5 minuter. Blanda ner färsen, 1 tsk salt, 1 krm peppar, spiskummin och chilipulver.
    3. Rulla färsen till 8 avlånga rullar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen med kardemumma. Blanda ner ärterna när det återstår ett par minuter av koktiden.
    5. Blanda yoghurt med ajvar, smaksätt med salt och peppar.
    6. Servera biffarna med kardemummaris och yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben