Indiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Det här receptet har jag förenklat lite själv (tex genom att använda tomater på burk). Kofta kebab heter rätten i Indien. Gott! Servera gärna med naan (indiska bröd med yoghurt) och raita (indisk grönsakssås med yoghurt)

Ingredienser

  • Kofta
  • 500 g blandfärs
  • 1 cm riven ingefära (färsk)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 krm kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Såsen
  • 1 burk hela tomater
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 3 cm riven ingefära färsk
  • Lite matolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 3/4 tsk gurkmeja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk krossade jordnötter eller mandlar
  • Instruktioner

    1. Lägg allt till köttbullarna i en skål och blanda ordentligt. Forma 12 köttbullar.
    2. Klipp tomaterna i burken.
    3. Krossa nötterna i en mortel.
    4. Värm oljan i en vid stekpanna. Fräs spiskummin, gurkmeja, paprikapulver och nötterna ca 30 sek. Tillsätt tomater, sambal och ingefära. Låt puttra 20 minuter.
    5. Lägg därefter i köttbullarna och låt dem koka i såsen ca 15-20 minuter. Tillsätt lite vatten om det behövs.
    6. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pettj 22 oktober 2009

    Detta låter gott! måste göra! ...men det var väldans vad du har varit medlem länge!!! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben