Kikärtsgryta med paprika och tomat

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Supergod och superenkel veg-gryta! Färdig på en halvtimme och det mustigaste du ätit på länge. Lovar!

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 medelstora tomater
  • ½ dl grillad paprika på burk (kan uteslutas)
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 400 g krossade tomater (1 burk)
  • 1½ dl grädde
  • 400 g kikärtor (1 burk)
  • 1 krm timjan
  • 1-2 krm örtpeppar
  • Salt
  • Smör till stekning
  • Ris till servering
  • Instruktioner

    Hacka löken, paprikan, tomaterna och ev. den grillade paprikan i medelstora bitar. Finhacka eller pressa vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i stekpanna tills de är glansiga men inte brynta. Smula över buljongtärningen och häll i de krossade tomaterna samt avrunna kikärtor. Krydda och låt koka tills grönsakerna är mjuka. Ta av pannan och när det slutat koka, tillsätt grädden och rör ordentligt. Servera med ris och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben