Kikärtsgryta med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En indiskinspirerad gryta som toppas med tonfisk, men som smakar lika härligt som helt vego.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm chilipeppar
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 4 potatisar, fast sort
  • 1 röd paprika
  • 2 morötter
  • 1 broccolistånd
  • 1 burk kokta kikärter (400 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 burk tonfisk i vatten (185 g)
  • Aioli
  • Färsk dill
  • Instruktioner

    Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en gryta några minuter. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, chilipeppar, buljongtärning, vatten och krossade tomater. Skala och skär potatisen i bitar. Tillsätt dem till grytan och låt koka under lock 15 minuter. Skär paprikan i mindre bitar. Skala och skiva morötterna. Skär broccolin i buketter. Skölj kikärterna väl i durkslag. Lägg kikärter och övriga grönsaker i grytan och låt koka ytterligare 3 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan i djupa tallrikar. Toppa med tonfisk, en klick aioli och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben