Kimonas krämiga potatissallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

En krämig och god potatissallad som passar lika bra till grillbrickan som till kallskuret.

Ingredienser

  • 10 tvättade, kokta färskpotatisar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 dl gräddfil
  • ½ dl klippt gräslök
  • 1 dl riven skalad gurka
  • 1 skivad liten röd lök
  • 1 tsk flytande honung
  • Rivet skal från 1 citron
  • Torkad dragon
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • Instruktioner

    Blanda crème fraiche, gräddfil, honung, kryddor, gräslök och citronskal. Skiva färskpotatisen i ganska tjocka skivor (det blir 4-5 skivor per medelstor potatis) och lägg i en skål tillsammans med rödlöken. Häll över crème fraicheblandningen och vänd försiktigt med sked eller slickepott tills allt blandats väl. Låt stå i kyl i ett par timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben